Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

de cristeena20 in Peste, 20 Mar 2024 | 837 vizualizari

 

Am norocul sa locuiesc intr-o tara unde avem peste proaspat la discretie de multe feluri si calitate pe masura. Si bucataria mediteraneana e una din cele mai sanatoase si delicioase. Mie mi-a cazt cu tronc pestele asta -raza (raia). E un fel de mancare ca o supa mai deasa, dar uneori se mananca ca si fel principal. Eu a folosit peste raza, dar puteti incerca alt tip de peste mai gras.

Pentru Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, cartofi, ceapa, rosii, ardei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)
  • 2 bucati mari de peste proaspat (raza)
  • 4-5 cartofi albi
  • 1 ceapa mare
  • 3 rosii
  • putin ardei gras (verde si rosu)
  • putin ardei iute
  • patrunjel verde
  • ulei de masline, sare piper, pasta de rosii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza):

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si cartofii si ii taiem felii mai groase.

Ceapa se curata si se taie felii, ardeii la fel si usturoiul feliute si el.

Intr-o cratita punem un strat de cartofi, presaram ceapa, ardei, usturoi si rosii (am avut rosii cherry si din conserva, am amestecat; presaram cu putin patrunjel verde, pasta de rosii, sare, piper si ulei de masline. Asezam pestele deasupra, apoi mai punem un strat de cartofi + rosii + sare + ardei si ardei iute; presaram iar cu patrunjel verde si stropim cu ulei de masline . 

Turnam apa calduta pana acopera usor, apoi dam la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi reducem focul si lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute (pana se inmoaie cartofii).

E bun cu paine tare sau prajita si usturoi. 

E important sa nu amestecam in mancare, servim cu grija in farfurie.

Vezi si reteta de Peste cu curry.

 

TIPS-URI

1

Optional eu am fiert fasole verde separat si am adaugat in cratita la final cand a fost deja fiarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu usturoi